Research&Co: Update onderzoek Troy Noordenbos

Research&Co: veelbelovende resultaten onderzoek Troy Noordenbos!

In 2023 ontving Troy Noordenbos de Paul Fentener van Vlissingen Fellowship van Stichting Lymph&Co. Hierdoor kon hij zijn postdoctoraal onderzoek aan Stanford University uitvoeren. We delen graag een aantal hoogtepunten van zijn indrukwekkende werk:

✔️Troy heeft geleerd hoe hij de activiteit van eigen afweercellen kan bestuderen in de weefsels van mensen met een tumor. Dit helpt om te begrijpen waarom deze cellen er niet in slagen om de tumor op te ruimen.
✔️Hij werkte aan de Stanford Universiteit samen met een multidisciplinair team van experts zoals oncologen, radiotherapeuten, pathologen en moleculair biologen. Gezamenlijk hebben zij verschillende soorten kanker onderzocht en belangrijke gegevens verzameld.
✔️ Dit team heeft nieuwe methodes ontwikkeld die kunnen nagaan wat er gebeurt als behandeling voor B-cel lymfomen (een type bloedkanker) onverhoopt niet succesvol is. Er wordt bewezen dat een beperkt risico op een tweede tumor na behandeling voor B-cel lymfoom kan komen door DNA-foutjes in de beenmergcellen. (https://med.stanford.edu/news/all-news/2024/06/car-t-secondary-cancer.html)
✔️Troy ontving de prestigieuze Marie Curie Fellowship voor zijn onderzoek naar betere behandelingen voor B-cel lymfomen.

Stichting Lymph&Co is trots om getalenteerde onderzoekers zoals Troy de kans te geven zich verder te ontwikkelen en zo bij te dragen aan belangrijk onderzoek in de strijd tegen lymfklierkanker.