Julia loopt de Lymph&Co Wandel Challenge voor Danique

Lorem ipsum dolor sit amet...

Hechte vriendschap
Sinds 2014 zijn Julia en Danique vriendinnen. Hun hechte vriendschap, ontstaan op het Don Bosco College in Volendam, heeft de tand des tijds doorstaan. Dagelijkse appjes en frequente ontmoetingen hebben hun band versterkt. Maar sinds 30 december 2022 staat hun vriendschap in het teken van Danique’s strijd tegen lymfeklierkanker.

De eerste tekenen van Danique’s ziekte verschenen op 22 oktober 2022, tijdens een concert. Kortademigheid en misselijkheid bleken later symptomen van iets ernstigs. Voor Julia is het telkens een klap in het gezicht wanneer Danique vertelt dat de behandelingen niet aanslaan. “Elke keer wanneer Danique een appje stuurt dat het weer geen goed nieuws is, barst ik in tranen uit,” vertelt Julia.

Julia probeert er zoveel mogelijk voor Danique te zijn. De bezoeken zijn beladen met emoties, ondanks Danique’s nuchtere houding. “Meisjes huilen en echte vrouwen drinken wijn”, zegt Danique vaak, maar toch vloeien er regelmatig tranen.

Lymph&Co Wandel Challenge
Julia’s deelname aan de Lymph&Co Wandel Challenge is haar manier om haar machteloosheid om te zetten in actie. Ze wil geld inzamelen voor onderzoek naar lymfeklierkanker. “Het leven is zo oneerlijk voor mensen zoals Danique. Als vriend kun je vaak niets anders doen dan er zijn en een luisterend oor bieden, maar dat voelt zo machteloos.”

Danique’s energie is beperkt; elke griep raakt haar en drukte kan ze niet goed aan. Dit is een schril contrast met de Danique van voor de ziekte, die altijd de drukte opzocht. Julia voelt intens mee wanneer Danique ergens bij wil zijn, maar haar lichaam haar in de steek laat.

Julia’s liefde en steun blijven onverminderd, ondanks de moeilijke momenten. “Als zij 10 minuten van tevoren besluit onze ‘date’ af te zeggen omdat ze zich niet goed voelt, plannen we gewoon gelijk een andere datum,” vertelt Julia. De vreugde die ze haalt uit hun gezamenlijke momenten, zoals lunchen of mensen kijken op een terras, geven haar de kracht om door te gaan.

Loop je met ons mee? Schrijf je dan nu in!

Benieuwd naar de actie van Julia? Die vind je hier.

Loop mee!