Over ons:

Onze visie

Stichting Lymph&Co

Onze organisatie Onze ambassadeurs Jaarverslagen Van Vlissingen Lymfoom Fonds

Stichting Lymph&Co

Stichting Lymph&Co steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfeklierkanker te verbeteren. Lymph&Co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij. Lymph&Co is een initiatief van Bernhard van Oranje en is een zelfstandige stichting met een ANBI status.

Doel van dit fonds

Het doel van Lymph&Co is financiering van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek naar de aard en behandeling van lymfeklierkanker en meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Het streven is om de meest vooraanstaande artsen en wetenschappers die onderzoek doen naar lymfeklierkanker te voorzien van middelen die hen de mogelijkheid geven dit onderzoek waar ook ter wereld uit te voeren.

Raad van Advies

De rol van de Raad van Advies is om de verdeling van de middelen te controleren en ontwikkelingen bij te houden. Zij adviseert het bestuur met betrekking tot de te financieren onderzoeken en houden gedurende de looptijd toezicht op deze onderzoeken.

De leden zijn

  • Professor Bob Löwenberg (voorzitter), emeritus hoogleraar Hematologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam,
  • Professor Marianne de Visser, Neuroloog in het AMC en emeritus hoogleraar neuromusculaire ziekten aan de Universiteit van Amsterdam,
  • Professor Georg Lenz, hoogleraar Hematologie aan de Universiteit van Münster,
  • Professor Thorsten Zenz, hoogleraar hematologie aan de Universiteit van Zürich.
  • Professor Marie José Kersten, hematoloog in het Universitair Medisch Centrum Amsterdam en hoogleraar klinische hematologie aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Doctor Iñaki Martín-Subero, universitair docent epigenomics aan het Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats en de Universiteit van Barcelona.
  • Professor Andrew Davies, hoogleraar hematologische oncologie aan de Universiteit van Southampton.

Bestuursleden

Bernhard van Oranje

Menno de Jong

Marcel Levi

Vroukje Boenk

Mathijs Mennen

Marcel van Beek

Mark Kramer

Organisatie

Marie-José Helle

Gitta Kuipers

Sandra Versteeg

Odette Bosman

Karien de Rooij

Onze belofte

100 % van alle donaties aan Stichting Lymph&Co wordt gebruikt
voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het beloningsbeleid en organisatiekosten

Zowel de leden van het Bestuur als de leden van de Raad van Advies verrichten hun werkzaamheden pro deo. Elke organisatie kost geld. Zo ook Lymph&Co. Alle organisatiekosten van Lymph&Co worden echter gedragen door betrokken partners en bedrijven. 100 % van alle donaties gaat rechtstreeks naar onderzoek naar lymfeklierkanker.

Rekening nummer:
IBAN NL96RABO0312991428 tnv Lymph&Co.

Adres:
Muiderstraat 1
1011 PX Amsterdam
+31 20 57 92 100

Ons RSIN Nummer is 8564.51.599