Over ons:

Onze visie Stichting Lymph&Co Onze organisatie Onze ambassadeurs Jaarverslagen

Van Vlissingen Lymfoom Fonds

Januari 2018: Lymph&Co en Van Vlissingen Lymfoom Fonds bundelen krachten

In januari 2018 maakte Lymph&Co oprichter Bernhard van Oranje bekend dat Lymph&Co en het Van Vlissingen Lymfoom Fonds fuseren en verder gaan onder de naam Lymph&Co. Bernhard van Oranje: “De missie en doelstellingen van het Van Vlissingen Lymfoom Fonds en Lymph&Co liggen zo dicht bij elkaar dat het samengaan een logische stap is.” Het doel van Lymph&Co is het werven van gelden ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek naar oorzaken van lymfeklierkanker, de genezing en het herstel daarvan, alles in de ruimste zin des woords. Met de fusie is Lymph&Co het grootste fonds in Nederland waarbij deze vorm van kanker centraal staat en komt er ruim 2,6 miljoen euro extra beschikbaar voor financiering van onderzoek naar lymfeklierkanker.

Het van Vlissingen Lymfoom Fonds is in 1980 opgericht door wijlen Paul Fentener van Vlissingen, een bekende Nederlandse ondernemer, columnist, publicist, natuurbeschermer en filantroop. Marcel van Beek en Mark Kramer van het Van Vlissingen Lymfoom Fonds maken de overstap naar het bestuur van Lymph&Co. Zij vergezellen Bernhard van Oranje (voorzitter), Menno de Jong, Vroukje Boenk, Mathijs Mennen en Marcel Levi. Voormalig voorzitter van het Van Vlissingen Lymfoom Fonds, professor dr. A. Hagenbeek, is vanaf 1 januari lid geworden van de Raad van Advies en wordt vergezeld door professor dr. B. Löwenberg en professor dr. M. de Visser.

Paul Fentener van Vlissingen

Gedachtegoed Paul Fentener van Vlissingen

Het gedachtegoed van Paul Fentener van Vlissingen zal binnen Lymph&Co o.a. voortleven door een periodiek toe te kennen Grant. Deze Grant is speciaal voor jonge veelbelovende onderzoekers in het leven geroepen. Hierdoor worden ze in staat gesteld nader onderzoek te doen bij een toonaangevend buitenlands instituut. Voor de duur van maximaal twee jaar krijgen de onderzoekers een budget van 50.000 euro.