Help mee Doneren Start actie

Belastingvoordeel

Nalaten

Schenken met belastingvoordeel. Zo werkt het.

Samen één tegen lymfeklierkanker, zonder dat je dat meer kost. Hoe? Door te profiteren van belastingvoordeel. Zo zet je je donatie(s) om in een periodieke schenking en maak je deze volledig aftrekbaar. 

Als je schenkt aan goede doelen zoals Lymph&Co heb je recht op een aftrekpost, maar alleen als je jaarlijks meer schenkt dan één procent van je inkomen. Dat is best veel en daardoor kunnen veel donateurs uiteindelijk toch niets aftrekken. Hoe het wel kan? Laat je schenking vastleggen in een schenkingsovereenkomst voor minimaal 5 jaar. Je giften zijn in dat geval volledig aftrekbaar. Zonder minimum of maximum.

Rekenvoorbeelden

Betaal je 52% belasting?
Met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 750 euro betaal je dan slechts 360 euro. 

Betaal je 42% belasting?
Met een schenkingsovereenkomst voor een jaarlijkse donatie van bijvoorbeeld 250 euro betaal je dan slechts 145 euro. 

Goed te weten: het totaal van de jaarlijkse donatie hoeft niet in één keer betaald te worden, maar mag ook in maandelijkse termijnen worden voldaan. 

Schenkingsovereenkomst

Zo regel je een periodieke schenking

Voor een periodieke schenking hoef je tegenwoordig niet meer naar de notaris om daar een akte te laten opmaken. Lymph&Co regelt het voor je. Heel eenvoudig. Download onderstaand formulier, print het en stuur de volledig ingevulde schenkingsovereenkomst in tweevoud naar:

Stichting Lymph&Co
Muiderstraat 1
1011 PZ Amsterdam

Het RSIN Nummer van Stichting Lymph&Co is 8564.51.599

Na ondertekening door ons, sturen we je een exemplaar retour voor je eigen administratie.

Download hier een schenkingsovereenkomst

Heb je specifieke vragen of wil je persoonlijk contact? Vul dan onderstaand contactformulier in, wij nemen dan contact met je op.