Sterre rent tijdens dam-tot-damloop de benen uit haar lijf voor moeder Hetty

Sterre rent tijdens dam-tot-damloop de benen uit haar lijf voor moeder Hetty

Een aantal maanden geleden zagen we een indrukwekkende foto én actie op ons platform verschijnen van een 16 jarige jonge dame die ons kippenvel bezorgde. Sterre Haitsma kwam in actie met dit bericht:

“Beste mensen, mijn moeder Hetty heeft nu voor de tweede keer lymfklierkanker. Zij heeft altijd van hardlopen gehouden en mij geïnspireerd om de dam tot dam loop (16.1km) te gaan hardlopen. Nu ik 16 ben kan ik voor het eerst mee gaan doen! Ik wil meer doen dan alleen dit symbolisch voor haar rennen. Daarom maak ik van mijn deelname een sponsorloop! Zou jij mij willen sponsoren? Het Lymph&Co fonds zet zich in voor onderzoek naar deze nare ziekte. Wij hopen dat in de toekomst er steeds minder mensen aan zullen overlijden! Liefs Sterre”

Wij belden met Sterre en hoorden haar verhaal uit eerste hand. Een indrukwekkende actie die niet onopgemerkt bleef. Een Rotterdams bedrijf in promotieartikelen kwam in actie door Sterre een speciaal hardloopshirt te sponsoren. De lokale TV zender van Zaanstreek-Waterland NH Nieuws maakte een mooie reportage over het verhaal van Sterre en haar moeder Hetty. Deze kun je hier bekijken. 

Al snel stroomden de donaties met succes binnen. Maar het trainen ging niet van een leien dakje. Dit schreef haar vader Peter op zijn Facebook afgelopen zondag.

“In de voorbereiding voor de Dam tot Dam loop raakte Sterre helaas geblesseerd aan haar heup en kon daardoor nauwelijks trainen. Verantwoord Bewegen hielp Sterre met fysio en maakte voor haar een aangepast minimaal trainingsschema. Sterre is vandaag met een getapete heup toch van start gegaan. Niet starten was voor Sterre geen optie! Zij startte in de derde laatste groep en mocht dus nog wel beginnen aan de loop. Sterre heeft ondanks een geringe voorbereiding, een blessure en de warmte, toch op karakter en doorzetten de finish kunnen halen. Haar sponsorloop is een groot succes geworden met een opbrengst van maar liefst 4.860 euro. Wij willen Sterre, alle supporters langs de route en alle sponsors bedanken! Wij zijn super trots en heel erg blij dat Sterre het heeft gehaald en ook zoveel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar lymfklierkanker.”

Wij kunnen daar als Lymph&Co alleen maar bij aansluiten. Lieve Sterre, jouw kracht en doorzettingsvermogen zijn niet alleen heel inspirerend voor ons, maar ook voor heel veel andere mensen om je heen. Met 237(!) donateurs wist je in een paar maanden tijd € 4.860 op te halen. Wij beloven uiteraard, dat zoals altijd, 100% hiervan naar onderzoek van de genezing van lymfklierkanker gaat. Sterre, bijzonder bedankt voor jouw mooie actie. We zijn ongelooflijk trots op jou en we wensen jou en jullie gezin heel veel liefde, kracht en uiteraard ook gezondheid. Voor ons ben je een echte superheld!