Over ons

Lymph&Co fonds
Het Lymph&Co fonds steunt grensverleggend onderzoek om de behandeling van lymfklierkanker te verbeteren. Lymph&Co gelooft in innovatie als oplossing voor de huidige maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid. De sleutel hiervoor is excellentie: de beste ideeën van de beste onderzoekers bieden de beste oplossingen voor mens en maatschappij. Lymph&Co is een initiatief van Bernhard van Oranje en is een zelfstandige stichting met een ANBI status.

Doel van dit fonds
Het doel van Lymph&Co is financiering van wetenschappelijk onderzoek naar de aard en behandeling van lymfklierkanker en meer aandacht genereren voor deze vorm van kanker. Het streven is om de meest vooraanstaande hematologen die onderzoek doen naar lymfklierkanker te voorzien van middelen die hen de mogelijkheid geven dit onderzoek over de hele wereld uit te voeren.

Raad van Advies
De rol van de adviesraad is om de verdeling van de middelen te controleren en ontwikkelingen bij te houden.
De leden zijn professor dr. M. de Visser, Neuroloog in het AMC en hoogleraar neuromusculaire ziekten aan de Universiteit van Amsterdam en professor dr. B. Löwenberg, hoogleraar Hematologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Bestuursleden

Het bestuur bestaat uit Menno de Jong, professor M. Levi, Vroukje Boenk en Bernhard van Oranje en Mathijs Mennen.

Directie

(parttime) directeur van Stichting Lymph&Co is Marie-José Helle

Het RSIN Nummer is 8564.51.599


Het Beloningsbeleid

Alle bestuurders / raad van advies en "medewerkers" verrichten hun werkzaamheden pro deo. Alle opbrengsten gaan rechtstreeks naar onderzoek. 

Rekening nummer:
IBAN NL96RABO0312991428 tnv Lymph&Co.
Adres
Muiderstraat 1
1011 PX Amsterdam
+31 20 57 92 100